Membrii AMVAC » Beneficii

AMVAC (Asociația Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie) / RoSAVA (The Romanian Small Animal Veterinary Association) este membră FECAVA (Federation of European Companion Animal Veterinary Assoctiations) cu 2 voturi din 2010. Membrii AMVAC capătă automat, prin calitatea de membru AMVAC / RoSAVA, și calitatea de membru FECAVA, cu toate avantajele.

AMVAC / RoSAVA este membră WSAVA (The World Small Animal Veterinary Association) cu 2 voturi din 2007. La evenimentele WSAVA, membrii AMVAC beneficiază de reducere, la fel ca toţi ceilalţi membri WSAVA. Membrii AMVAC se pot înregistra cu TAXĂ redusă la toate evenimentele FECAVA şi WSAVA în fiecare an.

DEPARTAMENTUL AMVAC – E.C. (Educaţie Continuă)

AMVAC a dezvoltat o gamă completă de E.C. sub formă de cursuri de Educaţie Continuă, seminarii, conferinţe şi ateliere de lucru, dar şi prin organizarea Congresului anual AMVAC.

Pentru mai multe întrebări despre E.C., vă rugăm să vizitaţi www.amvac.ro sau contactaţi Departamentul de Educatie Continuă AMVAC.

E.C. - Educaţie Continuă

Ce este E.C. şi de ce este atât de importantă?

E.C. reprezintă un mod de dezvoltare profesională de-a lungul întregii cariere, având drept scop îmbunătăţirea abilităţilor şi cunoştinţelor dobândite în activitatea curentă.

E.C. se bazează pe convingerea că dezvoltarea profesioniştilor nu ar trebui să se termine după calificarea iniţială în specialitatea aleasă. Este responsabilitatea profesională a fiecărui specialist de a ţine o evidenţă concisă a oricăror categorii de dezvoltare derulate.

În conformitate cu orientările RCVS, profesioniştii sanitar-veterinari au responsabilitatea de a menţine şi de a promova competenţele profesionale şi cunoştinţele în timp ce sunt în practica activă. Minimul de puncte E.C. recomandate este de 120 pe an.

Cum poate AMVAC să dezvolte E.C.?

 • Educaţie Continuă online - prin participarea la cursul online (e-learning) al Congresului AMVAC;
 • Educaţie Continuă prin intermediul Asociaţiilor/Societăţilor afiliate AMVAC:
  • Asociaţia Română Veterinară de Stomatologie;
  • Asociaţia Română Veterinară de Oftalmologie;
  • Societatea Română Veterinară de Ortopedie;
  • Societatea Română de Medicină Felină.
 • Educaţie Continuă prin intermediul articolelor publicate în revista “Practica Veterinară.ro”, “Jurnalul de Medicină Felină: Jurnal EJCAP”, „Jurnalul de Practică Animale Mici! (JSAP);

Dorim să venim în sprijinul dumneavoastră cu detalii actualizate în timp real despre toate evenimentele AMVAC - E.C. la care doriţi să participaţi, prin accesarea în orice moment şi de oriunde a informaţiilor dorite şi prin facilitarea înregistrării participării dvs. şi online.

Reduceri la congrese internaţionale

Congresul AMVAC este cel mai mare congres din domeniu din Europa de Est, desfăşurându-se împreună cu East European Veterinary Conference (EEVC), fiind clasificat drept congres internaţional.

De 4 ani, Congresul AMVAC oferă peste 40 de prelegeri veterinare de Educaţie Continuă şi o expunere de 6.700 de metri pătraţi pentru participanţi şi expozanţi.

La  înregistrare, membrii AMVAC beneficiază de o reducere importantă în ceea ce priveşte taxa participării la Congres, iar după eveniment au, de asemenea, acces la o întreagă arhivă de cursuri, desfăşurate în cadrul congresului începând cu anul 2006. Arhiva cuprinde în prezent peste 1.400 de ore de cursuri, continuând să crească în fiecare an.

Reduceri la:

 • Congresele Naţionale şi Europene
 • Congresul de la Atena HSVC, Grecia
 • Congresul de la Istanbul TSAV, Turcia
 • Congresul de la Belgrad SSAP, Serbia
 • Congresul de la Varna BSVA, Bulgaria
 • Congresul de la Rimini SCIVAC, Italia
 • Congresul de la Birmingham BSAVA, Marea Britanie
 • Congresul de la Barcelona SVEC, Spania
 • Congresele anuale FECAVA - Federation of European Companion Animal Veterinary Associations
 • Congresele anuale WSAVA - The World Small Animal Veterinary Association
 • Congresele anuale de la Sinaia EEVC - East European Veterinary Conference, România

AMVAC Publicaţii

Practica Veterinară.ro  - PV.ro

Revista trimestrială “Practică Veterinară.roeste o publicaţie ştiinţifică ce aparţine AMVAC, fiind editată împreună cu compania VERSA PULS MEDIA. “Practică Veterinară.roreprezintă un instrument de informare actualizată şi educaţie continuă pentru specialiştii din domeniu. Membrii AMVAC beneficiază de accesul online gratuit la revistă, putând consulta şi descărca toată arhiva publicaţiei. Scopul “Practică Veterinară.ro este de a facilita informarea specialiştilor în domeniu şi prezentarea noilor idei şi tehnici referitoare la bunele practici clinice veterinare, dar şi promovarea celor mai eficiente practici. Revista “Practică Veterinară.ro conţine tematici relevante pentru activităţile curente ale practicienilor, articole de Educaţie Continuă, informaţii relevante despre activităţile profesionale ale colegilor şi membrilor, calendarul evenimentelor AMVAC, dar şi al celor naţionale şi internaţionale relevante din domeniu, noutăţi şi informări cu privire la problemele cu care se confruntă profesia de medic veterinar.

Revista “Practică Veterinară.ro este acreditată de Colegiul Medicilor Veterinari din România, iar abonaţii cu plată primesc 15 puncte CMVRO. Membrii AMVAC beneficiază de reduceri substanţiale (de 30%) la abonamentul pe 1 an la revista “Practică Veterinară.ro şi de asemenea de 15 puncte CMVRO.

Jurnalul de Medicină Felină -  J.M.F.

“Jurnalul de Medicină Felină” aparţine AMVAC şi este o publicaţie cu caracter ştiinţific reprezentând un mod de comunicare cu şi către specialiştii din domeniu. Membrii AMVAC beneficiază de asemenea de accesul online gratuit la revistă, inclusiv la arhiva ce conţine toate apariţiile pubicaţiei. Scopul “Jurnalului de Medicină Felină” este de a facilita specializarea şi punerea în aplicare a noilor idei şi tehnici referitoare la bunele practici în medicina felină

Jurnalul European Veterinar de Animale de Companie - EJCAP

Membrii AMVAC/FECAVA au acces gratuit la “Jurnalul European Veterinar de Animale de Companie” dacă au cotizaţia plătită la zi. Membrii AMVAC pot accesa, de asemenea, online o selecţie de titluri AMVAC, astfel încât întotdeauna veţi fi la curent cu cele mai actuale informaţii din domeniu.

Membrii AMVAC /WSAVA  au acces gratuit la “Jurnalul de Practică Animale Mici” (JSAP) - Jurnalul Oficial al WSAVA

Beneficiile de a fi membru AMVAC

Dacă nu sunteţi încă sigur de calitatea de membru AMVAC/FECAVA, ce poate aduce un real aport în cariera dvs., dar şi în dezvoltarea dvs. profesională,  puteţi lua în consideraţie beneficiile suplimentare de mai jos pentru a vă convinge că merită să fiţi alături de noi, în “familia” AMVAC/FECAVA:

 • Reduceri la workshop-urile organizate de AMVAC;
 • Reducere la Congresul AMVAC/EEVC la înregistrare;
 • Reduceri la workshop-urile organizate de AMVAC şi AOVET;
 • Reduceri la workshop-uri organizate de AMVAC şi CEVEO;
 • Acces online gratuit la cursul Congresului (curs MP3 arhivă);
 • Reprezentare profesională;
 • Reduceri importante de pe platforma AMVAC la cursuri de E.C. (Educaţie Continuă);
 • Reduceri suplimentare privind publicaţiile AMVAC;
 • Acces gratuit la Journal of Companion Animal Practice (EJCAP), publicaţie FECAVA;
 • Acces gratuit la The Journal of Small Animal Practice (JSAP), publicaţie WSAVA;
 • Reduceri de 25% la achiziţionarea de manuale şi cărţi de la Editurile WILEY şi ELSEVIER.

Cărți de specialitate
BSAVA - British Small Animal Veterinary AssociationBSAVA - Bursă de călătorie 2018

Telemedicină Veterinară

Serviciul este deschis de Institutul Veterinar de la Novara (IT) pentru medicină internă și cardiologie.

Sus