Calendar evenimente » 2018 » Ziua femeii medic veterinar

date 9 - 10 Martie 2018, Hotel Ramada, Sibiu

Ziua femeii medic veterinar

Înscriere

Participarea este gratuită pentru membrii AMVAC cu cotizația plătită pe 2018 !

Program

Vineri - 9 martie 2018
Sala HERA Sala ATLAS
09:00-09:50
Înregistrarea participanților
09:50-10:30 Prezentare Purina - Liviu Nasca
10:30-11:15 Bravetco spot on - Michael Ceregrzyn
11:25-12:15 Reacții adverse postvaccinale - László Dáné
12:15-13:00 Pauză de prânz
13:00-13:45 Empatia în relația cu pacientul: înțelege stările emoționale, eliberează-te de sres, comunică eficient - Georgiana Gioabă Diagnosticul, stadializarea și managementul terapeutic al afecțiunilor specifice pacientului brahicefalic din punct de vedere respirator, digestiv, oftalmologic și stomatologic - Bofan Bianca
14:00-14:45 Empatia în relația cu pacientul: reacționează / interacționează cu ceilalți fără stres în mod pozitiv - Georgiana Gioabă Afecțiuni neurolocomotorii la brahicefalici - Ionuț Ciupercă
15:00-15:30 Empatia în relația cu pacientul: inteligența emoțională, cheia succesului - Georgiana Gioabă Particularități în anestezia și terapia intensivă a pacientului brahicefalic - Ruxandra Costea
15:30-16:00 Importanța repelenței în prevenția bolilor transmise de vectori - Ciprian Necsutu
16:00-16:30 Pauză de cafea
16:30-17:00 Abordarea medicală a pacientului geriatric diagnosticat cu endicardioză valvulară mitrală - Mocanu Diana Chirurgia sindromului obstructiv respirator al brahicefalicilor - Constantin Ifteme
17:00-18:00 Femeile nomazilor din Africa: o incursiune fotografică a unui veterinar în viața tribală - Andrei Mihalca
Eveniment cultural: Teatrul Național "Radu Stanca"
Sâmbătă - 10 martie 2018
Sala ATLAS
09:00-09:30
Pododermatitele la câine și pisică - Viorel Andronie
09:30-10:00 Protocoale și manopere în urgențele aparatului urinar la animale de companie - Alexandru Vițălaru
10:00-10:30 Diagnosticul și managementul mezoteliomului cu implicare pericardică la câine - Alice Rădulescu & Teodoru Soare
10:30-11:00 Pauză de cafea
11:00-11:30 Proteza intrasclerală o alternativă la enucleerea de glob ocular ? - Iuliana Ionașcu
11:30-12:00 Afecțiunea renală cronică, boala degenerativă a articulațiilor și pierderea masei musculare - Luminița Mărășoiu
12:00-12:30 Tumori mamare cățea / pisică - Semina Tuku
12:30-14:00 Pauză de prânz
14:00-14:30 Aspecte clinice specifice bolii cardiace - Iuliu Scurtu
14:30-15:00 Puncțiile ecoghidate ! Când ? Cum ? De ce ? - Adriana Delescu
15:00-15:30 Neoplasmul cu 1000 de fețe. Mastocitomul - Anca Cristea
15:30-16:00 Pauză de cafea
16:00-16:30 Hipertiroidismul felin în spatele scenei - Rocsana Neulai-Pascu
16:30-17:00 Medicația de primă intenție în statusul epileptic la câine - Mihai Musteață

Lectori

Ruxandra Costea

Ruxandra Costea

 

Dr. Ruxandra Costea este absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din București în anul 2004, apoi susținând doctoratul în anul 2009. În perioada 2008-2016 a fost asistent universitar în cadrul Facultății de Medicină Veterinară București, din anul 2016 devenind șef de lucrări, titularul cursului de Medicină Veterinară de Urgență și al celui de Anesteziologie.

După absolvirea facultății s-a specializat în domeniul anesteziei, terapiei intensive și îngrijirii pacienților în stare critică, atât în țară cât și în străinătate (Viena, ESAVS-Berna, USA-grant la Univ. Kentucky).

Dr. Ruxandra Costea este autor a 3 cărți și peste 50 articole, în domeniul anesteziei, analgeziei și terapiei intensive. A susținut nenumărate prezentări în cadrul unor seminarii, congrese și workshop-uri la nivel național și internațional și a obținut numeroase premii și distincții naționale și internaționale.

Constantin Ifteme

Constantin Ifteme

Dr. Constantin Vasile-Ifteme este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară ”Spiru Haret”, membru al VES, VIRIES și ARCE, este fondatorul Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă și al Vet Endoscopy Training Center, pentru care a primit premiul pentru inovație în cadrul galei Innovation in Health.

Este specializat în endoscopie, radiologie intervențională și chirurgie laparoscopică la animalele de companie. Dr. Constantin Vasile-Ifteme este fondatorul programului de pregătire continuă ”Știință și Socializare”, organizează numeroase workshop-uri și conferințe cu participare națională și internațională și a fost lector pentru evenimente de specialitate, atât în România cât și în strainătate.

Bianca Bofan

Bianca Bofan

Dr. Andreea Bianca Bofan este medic veterinar de liberă practică, a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară din București în anul 2013. Prezintă un interes deosebit pentru chirurgia minim invazivă și endoscopie, fiind membră a echipei Centrului de Endoscopie și Chirurgie Minim Invazivă încă de la deschiderea acestuia, în septembrie 2016.

În ultimii 4 ani s-a dedicat studiului și managementului minim invaziv a bolilor aparatului respirator la câine și pisică, fiind cofondator a programului ”Pacientul Brahicefalic” care vizează întocmirea unui protocol standard de diagnostic endoscopic și terapie minim invazivă a tuturor afecțiunilor pacienților brahicefalici.

Autor a numerose articole științifice, lector în conferințe și workshopuri naționale și internaționale cu profil minim invaziv.

Ionuț Ciupercă

Ionuț Ciupercă

Dr. Ionuț Alexandru Ciupercă este medic veterinar de liberă practică, absolvent în promoția 2006 a Facultății de Medicină Veterinară Bucuresti. A absolvit un Master în Clinică și Farmacie, 2008, la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucuresti.

Specializările sale sunt în domeniul recuperării și fizioterapiei veterinare, obținând un Certificat în Recuperare Medicală Veterinară sub egida Universității Tennessee și un Certificat în Acupunctură Veterinară de la Asociația Internatională de Acupunctură Veterinară.

Dr. Ionuț Ciupercă a înființat Vet Physio Center, prima clinică de specialitate din România unde pacienții cu deficiențe locomotorii sau neurologice pot beneficia de protocoale profesioniste de recuperare medicala.

Diana Mocanu

Diana Mocanu

Pasionată de cardiologia veterinară încă din studenție, Dr. Diana Mocanu a absolvit cursurile în 2006, an în care s-a înscris la școala doctorală a Facultății de Medicină Veterinară Iași.

Până în anul 2016 activitatea ei de cercetare s-a concentrat pe cardiologia animalelor de companie.

Teza de doctorat a avut ca subiect boala valvulară mitrală la câine, multiplele rezultate fiind comunicate în Simpozioane și Congrese naționale și internaționale în domeniu.

Studiile post-doctorale ce au urmat s-au orientat către neuro-cardiologie și implicațiile sistemului neurovegetativ în electrofiziologia cardiacă, concretizate și comunicate în publicații internaționale.

În prezent activează ca medic specialist în practica privată și se implică activ în work-shop-uri și congrese de cardiologie veterinară.

Iuliana Ionașcu

Iuliana Ionașcu

Dr. Iuliana Ionașcu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară București în anul 1997.Începe activitatea didactică în cadrul Facultății de Medicină Veterinară Bucuresti în anul 1997,iar înanul 2005 sustineteza de doctorat cu titlul "Aspecte clinice, modificări morfopatologice și tratament în patologia cristalinului la câine și pisica". Lucrările științifice și cărțile publicate sunt în principal în domeniul oftalmologiei veterinare.

Lector la conferințe șicongrese desfașurate în țară și străinătate, eapropunesubiecte care răspund întrebărilor medicilor veterinari practicieni și aduce cele mai recente informații de diagnostic, terapie și chirurgie în oftalmologia veterinară.

În calitate de președinte al Asociației Române de Oftalmologie Veterinară, este inițiatorul și organizatorul conferințelor, seminariilor si workshop-urilor de specialitate.

Cele mai importante cărți pe care le-a scris sunt:

  • "Atlas de oftalmologie veterinară" (englezășiromână), în 2013
  • "GhidulTerapeuticOftalmologicVeterinar" (română), în 2015
  • "TerapötikVeterinerOftalmolojiRehberi" (turcă) în 2017
  • "Therapeutical Guide of Veterinary Ophthalmology" (engleză) în 2017.

Viorel Andronie

Viorel Andronie

Dr. Viorel Andronie este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din București, promoția 1987. A început activitatea didactică în 1990, iar momentan este președintele Colegiului Medicilor Veterinari din România și Conferențiar universitar la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității Spiru Haret din București.

De-a lungul vastei sale activități a publicat cărti de patologie si clinică veterinară, precum și articole științifice, naționale și internaționale.

Marea pasiune a dr. Viorel Andronie este dermatologia veterinară, cu numeroase specializări în domeniu și prelegeri la evenimente de specialitate.

Semina Tuku

Semina Tuku

Dr. Semina Tuku este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară București, promoția 1999 și medic primar din 2011.

A parcurs numeroase cursuri de specializare în chirurgia țesuturilor moi, chirurgie cardiacă, toracică si chirurgie oncologică.

Din 2008 este șeful departamentului de chirurgie la A&A Medical Vet.

Adriana Delescu

Adriana Delescu

Dr. Adriana Delescu a absolvit Facultatea de Medicină Veterinară București, promoția 2012. Încă de pe vremea facultății s-a alăturat echipei Vet Medical Center București, unde pasiunea ei pentru medicină internă și imagistică veterinară a prins aripi.

De-a lungul anilor a participat la numeroase workshop-uri, conferințe și congrese la nivel național dar și internațional (Bucuresti, SCIVAC Rimini, BSAVA Birmingham, SEVC Barcelona). De asemenea, încă din timpul facultății a făcut parte anual din echipa organizatorică a Congresului Internațional AMVAC.

În anul 2017 a participat pentru prima oară din postura de speaker în cadrul Conferinței AMVAC.

În februarie 2018 a început cursurile de certificare în imagistică veterinară, organizate de Improve International UK și de către Universitatea Harper Adams.

 

Rocsana Pascu

Rocsana Pascu

Absolventă a Facultatii de Medicină Veterinară din București,promoția 2005, Dr. Rocsana Neculai-Pascu este medic generalist cu experiență și competențe în Clinica si Farmacia Animalelor de Companie, cu studii aprofundate prin programele de educatie continua si workshop-uri la nivel national si international in medicina animalelor de companie.

Este membra a International Society of Feline Medicine (ISFM) si a Asociatiei Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie (AMVAC).

Marea pasiune a ei este medicina felină.

Din ianuarie 2017 a fondat si este medic veterinar titular al primului centru medical-veterinar dedicat exclusiv pisicilor – Cats’ LadyVet – Doctorita Pisicilor – din Romania.

Mihai Musteață

Mihai Musteață

Dr. Musteață Mihai este Șef de Lucrări, Neurolog principal și șef al Laboratorului de Neuroelectrodiagnostic la Facultatea de Medicină Veterinară Iași.

Are  o experiență de  15 ani în neurologia veterinară și multiple stagii de perfecționare în serviciile de neurologie în spitale universitare din Europa și SUA. Este lector la numeroase evenimente profesionale naționale.

Pasionat de epileptologie, pe parcursul masteratului, doctoratului (2004-2008) și a două stagii postdoctorale face cercetări în acest topic sau în patologii conexe.

Desfășoară cercetări clinice în studii multicentrice alături de serviciile de neurologie din universități/spitale veterinare din Europa, SUA și Japonia.

Conduce cercetări privind sistemul nervos autonom (SNV) la câinii cu epilepsie la care a observat și descris în premieră internațională un pattern particular. Dr. Musteață comunică cu regularitate cercetările realizate în cadrul Congresului Colegiului European de Neurologie Veterinară și a publicat în cele mai importante jurnale științifice veterinare internaționale.

Alice Rădulescu

Alice Rădulescu

Dr. Alice Mihaela Rădulescu este absolventă a Facultății de Medicină Veterinară București din anul 1999.

După absolvire și-a continuat pregătirea atât pe plan național urmând Masteratul în cadrul aceleiași facultăți iar în anul 2009 obținând titlul de Medic Primar Veterinar, cât și pe plan internațional dobândind competențe în domeniul cardiologiei și ecocardiografiei.

Este autoare a numeroase publicații de specialitate, speaker și instructor la cursuri și workshopuri de cardiologie și ecocardiografie atât naționale cât și internaționale.

Este fondatoarea clinicilor A&A Medical Vet din București iar în prezent face parte și coordonează echipa A&A Medical Vet și colaborează cu o serie de clinici veterinare din România pentru consultații cardiologice și ecocardiografii.

Alexandru Vițălaru

Alexandru Vițălaru

Dr. Alexandru Vițălaru este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară București, promoția 2004, absolvent master „Clinică și Farmacie Veterinară” 2007 și doctor în medicină veterinară din 2009, iar din ianuarie 2008 este Asistent universitar la Disciplina de Obstetrică-Ginecologie a FMVB. Are peste 70 de lucrări științifice pe teme legate de reproducție, chirurgie, nefrologie, dializă și urgențe. Dintre acestea, peste 25 sunt lucrări ISI. Din 2005 face parte din colectivele mai multor contracte și granturi de cercetare.

Din anul 2006, este invitat la numeroase emisiuni de televiziune ca referent de specialitate, emisiuni cu teme medicale, dar și de divertisment.

În anul 2012 fondează SRNV Hemodialivet, al cărui Președinte este, participând la numeroase cursuri de chirurgie laparoscopică, nefrologie, urgențe și dializă.

În 2013 organizează primul curs de chirurgie laparoscopică veterinară.

Este lector la peste 30 de Congrese, Conferințe și Simpozioane și organizează și este lector la peste 50 de workshopuri în România, Bulgaria, Turcia și Polonia.

Începând cu ianuarie 2014 inaugurează împreună cu Braun România, în cadrul Facultății de Medicină Veterinară București, prima clinică de Hemodializă veterinară din România și una din puținele din Europa de Est.

Este membru în Comitetul Director al AMVAC, Ambasador al FECAVA și ROVECCS și face parte din numeroase comitete de redacție ale unor reviste din domeniu.

A publicat 4 cărți care au fost extrem de bine apreciate de medicii veterinari, ultima, Dializa peritoneală la animalele de companie se va publica în limba engleză în Italia, Turcia, Bulgaria și Polonia.

Teodoru Soare

Teodoru Soare

Dr. Teodoru Soare a terminat rezidențiatul în domeniul patologiei veterinare la Universitatea din Liverpool și urmează o pregătire continuă pentru poziția de diplomat. Este autor a numeroase lucrări științifice, lector la cursuri și workshop-uri în domeniile patologie și oncologie veterinare, participant constant al școlilor de vară și congreselor în domeniu și Doctor în Științe Medicale Veterinare, având ca specializare limfomul la câine și pisică.

Pe lângă activitatea curriculară (Șef de Lucrări la catedra de Anatomie Patologică, secția română și engleză, la Facultatea de Medicină Veterinară, București) și cea de diagnostic (Medic Veterinar Specialist Anatomopatolog la Histovet, Laborator de Diagnostic Veterinar și Disciplina de Anatomie Patologică, FMVB), este implicat în diferite proiecte de cercetare, ce au ca punct comun optimizarea diagnosticului intra-vitam al celor mai frecvente boli întâlnite la animalele de companie.

Iuliu Scurtu

Iuliu Scurtu

Dr. Iuliu Scurtu este absolvent al FMV Cluj-Napoca, promoția 2003, apoi își completează studiile cu un master si doctorat in medicină veterinară. După absolvire are cooperari cu diverse cabinete ca second opinion pe patologie cardiacă. Este lector la numeroase congrese, conferinte si work-shop-uri.

Îsi completeaza studiile prin cursuri ESAVS (Luxemburg – 2013, 2014), Novara (2015, 2017) și un Externship în Cardiologie la Veterinary Teaching Hospital, Koret, Israel, 2015

Publică peste 50 de lucrări știintifice în reviste de specialitate, majoritatea pe teme de cardiologie. Este unic autor al cărții „Ghid de electrocardiografie didactica si clinica” și autorul capitolului de ecocardiografie al cartii “Ultrasonografia in diagnosticul bolilor interne la carnivore domestice si cabaline”

Este șef de lucrări și titularul disciplinei de Cardiologie veterinară a FMV Cluj-Napoca.

Anca Cristea

Anca Cristea

Dr. Anca Cristea este medicul coordonator și membru fondator al clinicii Vet Medical Center din București, cu o puternică înclinație în domeniul Oncologiei Veterinare.

În 2017 a început cursuri de specializare în medicină internă în Marea Britanie, care se vor concretiza cu obținerea unui certificat post-universitar la finalul anului 2019.

În iunie 2016 a urmat cursuri de Electrochimioterapie în Franța, de unde a și adus în premieră în țară această tehnologie modernă și inovatoare, utilizată în special ca terapie complementară în tratamentul cancerelor de piele greu de abordat chirurgical.

Autor a numeroase publicații destinate atât proprietarilor de animale, cât și medicilor veterinari, speaker pe afecțiuni oncologice în cadrul conferințelor locale sau naționale, dr. Anca Cristea pregătește continuu programe educaționale ce vizează diagnosticul și tratamentul cancerului la animalele de companie.

În 2010 și 2011 a finalizat două externship-uri în cadrul Clinicii Veterinare de Referință în Oncologie (VRCC) în Laindon - Marea Britanie și în Clinica de Oncologie a Facultății de Medicină Veterinară din Edinburgh – Scoția, urmând în 2013 și 2014 cursurile de oncologie ale școlii Europene de Studii Veterinare Avansate din Luxemburg.

Începând cu 2011 a participat anual la numeorase congrese, conferințe si workshop-uri internaționale din Austria, Germania, Spania, Marea Britanie și Turcia și este membră activă în organizații europene de profil, precum: ESVONC (European Society of Veterinary Oncology) și VSSO (Veterinary Society of Surgical Oncology).

 

Andrei Mihalca

Andrei Mihalca

Dr. Andrei Mihalca este Conferențiar universitar la Disciplina de Parazitologie și Boli Parazitare a FMV Cluj-Napoca, Prorector Relații Internaționale al USAMV CN, doctor în medicină veterinară din 2007, conducător de doctorat din 2013 și Diplomat al European College of Zoological Medicine.

Membru și director de proiecte de cercetare naționale si internaționale, are o carieră de cercetător absolut fascinantă, cu studii și expediții în cele mai exotice locații ale globului: 2017 Emiratele Arabe Unite, 2016 Liberia, 2006, 2007, 2009, 2012, 2016 Kenya, 2014 Republica Centrafricană, 2013 Coasta de Fildeș, 2006 Uganda.

Are publicații internaționale în cele mai prestigioase jurnale de profil, este invitat ca speaker la congrese naționale și internaționale și a obținut o serie de premii de excelență pentru activitatea sa.

 


Cărți de specialitate
BSAVA - British Small Animal Veterinary AssociationBSAVA - Bursă de călătorie 2018

Telemedicină Veterinară

Serviciul este deschis de Institutul Veterinar de la Novara (IT) pentru medicină internă și cardiologie.

Sus