Telemedicina veterinară

Telemedicina veterinara

Serviciul de telemedicină este deschis de Institutul Veterinar de la Novara (Italia) pentru următoarele specialități: medicină internă și cardiologie.

Ce este Telemedicina?

Telemedicina este un serviciu de consultanta oferit medicilor veterinari ce trateaza animale de companie care trăiesc departe de centrul nostru și care au dificultăți în a ajunge la noi. Telemedicina oferă  ajutor in diagnosticul și tratamenul animalelor de companie.

Serviciul funcționează prin intermediul unei platforme de internet în care medicii veterinari descriu cazurile lor clinice și includ rezultatele investigatilor ulterioare. Prin aceste informații, specialiștii in Medicină Internă și Cardiologie de la Institutul Veterinar de la Novara răspund la toate întrebările și sugerează ce mai potrivita abordare in diagnostic și tratament, pentru fiecare caz în parte.

De ce Telemedicina?

Distanțele mari și dificultățile de transport a animalelor în condiții critice de sanatate,  exclud prezentarea cazurilor clinice la centrul nostru. Telemedicina ajuta medicul veterinar sa elimine aceste limitări și să urmareasca evolutia pacientului de-a lungul timpului, primind răspunsuri ori de câte ori este necesar.

Prin Telemedicina se stabileste o colaborare solidă cu fiecare specialist in Medicină Internă și Cardiologie. Prin acest serviciu de consultanta, medicii veterinari pot satisface toate cerintele proprietarilor de animale de companie .

Telemedicina este de asemenea utila pentru interpretarea unor  teste si proceduri medicale specifice. De exemplu, un specialist in cardiologie poate asista medicul veterinar in interpretarea electrocardiogramei sau  a imaginilor ecocardiografice.

Specialistul in Medicina Interna poate oferi sfaturi in interpretarea analizelor de sange, urina sau examenelor citologice. Astfel, medicul veterinar beneficiaza de rapoartele  specialiștilor, fără a fi nevoie sa se deplaseze la Institutul Veterinar de la Novara.

Serviciul de Telemedicina oferă asistență la distanță și  în același timp, permite medicul veterinar stabilirea și menținerea unei legături directe cu specialistul dorit.

Pentru ce cazuri este utila Telemedicina?

Medicina Interna: endocrinologie, hepatologie, gastroenterologie (inclusiv boli pancreatice), nefrologie și urologie, oncologie, pneumologie, infectioase si boli mediate imun.

Cardiologie: boli cardiace congenitale și dobândite (aritmologie, ecocardiografie, radiologie toracica).

Cum se solicita un consult prin Telemedicina?

Serviciul este disponibil pe site-ul Istitutului Veterinar de la Novara (www.istitutoveterinarionovara.it) făcând clic pe INTERNAL TELEMEDICINE (Medicina interna) sau TELECARDIOLOGY (Cardiologie). Serviciul este disponibil după înregistrare, așa cum se specifică în fiecare dintre cele două pagini de web.

După înregistrare, în secțiunea de Telemedicina Interna medicul veterinar poate adăuga informații privind istoricul cazului, rezultatele de laborator, buletine ecografice și radiologice, orice fotografie sau inregistrare video și  comentarii suplimentare.

În secțiunea de  Telecardiologie, pe langa  istoric și  rezultate de laborator, medicul veterinar poate adăuga, de asemenea, electrocardiograme, Holter, radiografii toracale și imagini ecocardiografice.

Cât timp este nevoie pentru a primi un răspuns sau un raport de la serviciul de Telemedicina?

Grupul de specialiști de telemedicina de la Institutul Veterinara de la Novara oferă răspunsuri în 24 de ore, pentru ambele servicii. Pentru urgente, medicul veterinar trebuie să ia legătura cu specialistul de interes.

Date de contact pentru informații suplimentare, înregistrare și plăți in Telemedicina

Medicină internă Cardiologie
Dr. Eric Zini, dr., PD, Dipl. ECVIM-CA
eric.zini@istitutoveterinarionovara.it
il Dr. Oriol Domenech, MS, Dipl. ECVIM-CA
oriol.domenech @ istitutoveterinarionovara.it

Istituto Veterinario di Novara


Cărți de specialitate
BSAVA - British Small Animal Veterinary AssociationBSAVA - Bursă de călătorie 2018

Telemedicină Veterinară

Serviciul este deschis de Institutul Veterinar de la Novara (IT) pentru medicină internă și cardiologie.

Sus